Grillade kycklingklubbor med BBQ Lemon och Honey BBQ Glace serverat med grillad citron och en god potatissallad
Det här receptet är framtaget i samarbete med Daniel Waldenström som är personen bakom Dagge’s Mat. Ett välbekant ansikte i sociala medier med stor kunskap om, och passion för mat.
Ingredienser för 4 personer
4 st Kycklingklubbor
600 g små potatis
4 msk Cream Fraiche
4 msk Majonnäs
2 msk Dijonsenap
2 st dillvippor eller 1 msk torkad dill
1 st Gul lök
2 st Citroner
Salt
Gör så här:
Starta grillen och du vill uppnå temperaturen 180 grader och att den ligger stadigt där.
Dela potatisen och koka den med vatten och salt sedan låt den svalna.
Lägg kycklingen på grillen och låt den ligga på indirekt värme med stängt lock på grillen.
Håll temperaturen 180 grader och du vill uppnå en innertemperatur på kycklingen på 82 grader. Krydda kycklingen med BBQ Lemon-kryddan och låt gå på grillen tills den kommit upp i innertemp på 70 grader. Lägg då på citronen och låt den grillas på direkt värme. Pensla kycklingen med Nordic Spice Honey BBQ glace och låt den gå vidare på grillen till 80 grader i innertemp. Ta bort kycklingen från grillen och låt vila så kommer den gå upp i innertemp till 82 grader. Ta även bort citronen från grillen. Under tiden kycklingen vilar så hacka löken och dillen och blanda i en bunke med majonnäs, cream fraiche, dijonsenap. Skär sedan potatisen i bitar och blanda ned med röran.
Servera och njut!
Hälsningar, Dagge!
Läs mer om Dagge här: http://daggesmat.se/