Grillade kycklingklubbor med Hot Jamaican Rub

Grillade kycklingklubbor med Hot Jamaican Rub

Grillade kycklingklubbor med Hot Jamaican Rub och Honey BBQ Glace serverat med cream corn, potatisklyftor, saltgurka och picklad rödlök.

Det här receptet är framtaget i samarbete med Daniel Waldenström som är personen bakom Dagge’s Mat. Ett välbekant ansikte i sociala medier med stor kunskap om, och passion för mat.

Ingredienser för 4 personer

Kycklingklubbor 4 st 

Nordic Spice Hot Jamaican Rub

Nordic Spice Honey BBQ Glace 

600 g Potatis (små)

2 st Rödlök

1 dl Vitvinsvinäger

 200 g Konserverade majskorn

1 paket 200 g Hamburgerost med smak av cheddar 

0,5 msk Kalvfond 

4 st Saltgurka  

1 dl Vatten

Salt 

Rapsolja

 

Gör så här:

TIPS!  Börja med löken minst 2 timmar innan servering.
Skala och skiva röda löken och pickla den med vinägern och vattnet.
Låt stå och dra minst 2 timmar.

Starta grillen och du vill uppnå temperaturen 180 grader och att den ligger stadigt där.

Dela potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. På med lite rapsolja, salta och kör i ugnen på 225 grader tills dom fått fin färg och klara inuti.

Lägg kycklingen på grillen och låt den ligga på indirekt värme med stängt lock på grillen.

Håll temperaturen 180 grader och du vill uppnå en innertemperatur på kycklingen på 82 grader. Krydda kycklingen med Hot Jamaican Rub och låt gå på grillen tills den kommit upp i innertemp på 70 grader. Pensla kycklingen med Honey BBQ Glace och låt den gå vidare på grillen tills innertemperaturen är 80 grader. Ta bort kycklingen från grillen och låt vila så kommer den gå upp i innertemp till 82 grader. 

Värm majsen i en kastrull på svag värme tillsammans med burgerosten under omröring. När osten smält rör ned kalvfonden och då är detta klart.

Dela saltgurkan.

Servera och njut!

Hälsningar, Dagge!

Läs mer om Dagge här: www.daggesmat.se