Detta är ett recept som vår samarbetspartner Gabriel Jonsson lagat på sin YouTube-kanal. Vill du se Gabriel laga detta så hittar du det HÄR.
4-8 pers
120 min
Ingredienser:
Kryddning till Kamben:
Kryddning till kyckling:
Revben
Börja med att putsa kambenen och ta bort del lilla hinnan som sitter på insidan av revbenen. Rubba in revbenen med både BBQ Select & BBQ Classic Rub. Slå in dem i två lager folie och låt dem gå på grillen eller i ugnen på ca 150-170 grader i 1,5-2 timmar. Ta av revbenen och låt dem vila 30 minuter. Glaze upp revbenen ordentligt och grilla på dem precis innan servering. Avsluta med att pensla ett lager med Glaze innan ni ska äta dem.
Kyckling
Blanda samtliga av marinaderna och glazerna från Nordic Spice och pensla kycklingen ordentligt runt om samt lätta något på skinnet och försök få in såsen även där. Kör kycklingen i ugnen på 150 grader och vänd samt pensla kycklingen var 15:e minuter tills den når en innertemperatur på 80 grader vid benet.
Servera
Kort om Gabriel
Gabriel Jonsson lyckades vinna Sveriges Mästerkock 2019. Gabriel bor på Gotland sedan 2017 tillsammans med sin sambo och labradoren Britta.
Förutom maten är jakt, fiske och naturen Gabriels stora intresse. Det är även där han hittar sin inspiration till matlagningen.