Detta är ett recept som vår samarbetspartner Gabriel Jonsson lagat på sin YouTube-kanal. Vill du se Gabriel laga detta så hittar du det HÄR.
4 pers
20 min
Ingredienser:
Tillbehör:
Börja med att koka potatisen i välsaltat vatten. Blanda sedan färsen med färskryddan, ägget och mjölken, rör ihop detta väl och låt den stå och dra ca 10 minuter.
Blanda ättikan, socker och vattnet. Rör om detta tills sockret har löst sig helt. Tvätta och mandola gurkan tunt ner i skålen med ättikslagen. Låt stå tills servering
Rulla köttbullar av köttfärssmeten och smält samtidigt smör i en stekpanna. Stek köttbullarna i stekpannan på medelhög värma tills det fått fin färg runt om. Sänk värmen och kör klart köttbullarna tills dem är helt klara rakt igenom.
Blanda olivoljan ihop med Italiensk salladskrydda och låt den stå och dra något. Slå denna över sallad innan servering.
Servera allt tillsammans med rårörda lingon och salladen.