Detta är ett recept som vår samarbetspartner Gabriel Jonsson lagat på sin YouTube-kanal. Vill du se Gabriel laga detta så hittar du det HÄR.
Ingredienser:
500 g Lammytterfilé (räcker till ca 5 personer)
3 msk Fin örtblandning
Neutral olja till stekning
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 120 grader. Putsa lammet från senor och stek det i en het stekpanna med olja tills den fått en fin färg runt om. Strö över den fina örtblandningen jämt på en skärbräda och rulla det brynta lammet i kryddan så att lammet blir helt täckt i kryddan. Baka lammet i ugnen tills att innertemperaturen uppnår 52 grader. Ta ut lammet och låt det vila 5 minuter innan servering.
Servera allt detta tillsammans med rostad potatis och en stor fin sallad.
Kort om Gabriel
Gabriel Jonsson lyckades vinna Sveriges Mästerkock 2019. Gabriel bor på Gotland sedan 2017 tillsammans med sin sambo och labradoren Britta.
Förutom maten är jakt, fiske och naturen Gabriels stora intresse. Det är även där han hittar sin inspiration till matlagningen.