Detta är ett recept som vår samarbetspartner Gabriel Jonsson lagat på sin YouTube-kanal. Vill du se Gabriel laga detta så hittar du det HÄR
4-6 personer
120 minuter
500 g rimmat fläsk i bit
3 msk Nordic Spice Chili/Timjan Rub
5 dl päronmust
2 dl majonnäs
2 msk äppelcidervinäger
300 g spetskål
300 g rödkål
1 st morot
1 st gul lök
1/2 röd chili
1 msk olivolja
Koriander
Salt
Peppar
Jasminris
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150 grader varmluftsugn. Snitta svålen på fläsket så att det skapar ett rutmönster. Gnid in hela fläsksidan ordentligt med Nordic Spice Chili/Timjan Rub. Lägg den i en ugnsfast form och slå på päronmust. Baka fläsket i ugnen ca 1,5-2 timmar.
Blanda majonnäsen med 3 msk Chili/timjan Rub och 1 msk äppelcidervinäger. Låt stå tills servering.
Strimla spetskålen samt morot och blanda tillsammans med 1 msk äppelcidervinäger, 1 msk olivolja samt salt och peppar. Strimla rödkål, rödlök samt chili och blanda detta med 3 msk av majonnäsblandningen.
Koka riset och vänta på att fläsksidan ska bli klar ugnen.
Kort om Gabriel
Gabriel Jonsson lyckades vinna Sveriges Mästerkock 2019. Gabriel bor på Gotland sedan 2017 tillsammans med sin sambo och labradoren Britta.
Förutom maten är jakt, fiske och naturen Gabriels stora intresse. Det är även där han hittar sin inspiration till matlagningen.