Nordic Spice Saffransbullar

Nordic Spice Saffransbullar

Saffransbullar (ca 25 st) 

Deg:

50 g jäst

2 påsar Saffran Select 

6 dl mjölk 

175 g smör 

1 dl socker 

1 ägg 

1/2 tsk vaniljpulver 

16 dl vetemjöl 

Fyllning: 

150-200 g smör (rumstempererat)

1 dl socker 

Garnering: 

1 ägg 

Pärlsocker 

Sockerlag:

1 dl socker 

1 dl vatten 

Gör såhär: Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken (fingervarm) och rör ihop tills jästen har löst sig. 

Tillsätt de övriga ingredienserna till degen, lite mjöl i taget. Knåda eller använd köksassistent. 

Låt jäsa i ca 50 minuter under lock/duk.

Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bord. 

Bred på smöret och sockret, vik över ena sidan så att degen blir dubbel. 

Skär upp i 2 cm breda remsor, dela vardera remsa på mitten och snurra de två delarna runt varandra och rulla ”flätan” till en snurra.

Lägg varje snurra i en stor bullform på en plåt. Låt jäsa under duk i ytterligare 20-30 minuter. 

Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker. 

Grädda i 250 grader i ca 6 minuter. 

Gör sockerlagen, koka upp vatten och socker tills sockret har löst upp sig. Pensla på direkt när bullarna är färdiggräddade.